Svar..

Mamma, nej de ar inte trasiga men du vill inte se skoskavna jag har fatt av dem..


Mamma?

Mamma, ar det okej om jag kastar de tva par skorna som jag skickade en bild pa och den rosa vaksn och den svarta? For jag for inte plats med dem, och de ar trasiga..


25/7-08

Mamma ar du serios nar du sager att ni ar pepparkakor? For jag ar vit som ett spoke :S
Ja jag dricker tillrackligt..

Idag var sista dagen i skolan. Sorligt! Jag vill inte hem! Om jag hade chansen skulle jag stanna har for alltid. Och mamma finns det en chans att jag far aka till Miami nasta sommar?

Idag har jag vatt med Helen, riktigt roligt. Nu ska jag snart ga och lagga mig och jag kan saga att jag har ungefar 150 bilder bara fran idag!

Ha en trevlig lordag, for imorgon ska jag till marknaden och sen pa kvallen ska jag kanske ga och kolla pa Mamma Mia!

God nattt!

Bilder



Har ar Zac Effrons gammla skola..



Forlat Amanda.. Men idag var det ganska varmt pa eftermiddagen sa vi satt i solen..



Ingrid idag i solen

Svar

Isabell, har ar ungefar 30 svenskar i alla fall denna gangen, och jag tror att vi ar flerst efter spanjorerna... Jag kanner tva stycken som har fatt byta familj, men man far bara byta om det har hant nagot speciellt, men en sak som man ska tanka pa ar att alla vardfamiljerna gor detta gratis och far darfor inte betalt. Sen sa maste vgardfamiljerna fylla i massa papper ang sig sjalva och massa andra saker.

Victoria, nej faktiskt inte.. Jag hade kunnat stanna har foralltid! Nej det hoppas jag inter iheller pa, men jag har huvudvark hela tiden.

Mamma, kan du be pappa svara pa mejlen. Ar kusinerna pa Kreta nu? Har ni blivit bruna dar hemma?


23/7-08

Jag har sa mycket att skriva, men jag har inte tid for nu borde jag samla ihop alla mina saker som ligger over allt och sen sa ska jag ivag och handla en blixt till min nya kamera, sen sa ska jag duscha och ga och lagga mig..

Nu har jag packat i hopa de storre sakerna i min resvaska och vet ni vad nu nar inte allt ar ner packat finns det en hel del utrymme kvar! =)

Men jag hoppas att jag kan skriva mer imorgon eller nagot sant, men annars far jag skriva ner allt nar jag kommer hem!


Gar dagens shopping!


Sa sag mitt rum ut for inte sa langesedan!  (bild fran innan idag!)


Hej igen!

Hej allihopa!

Nu ar jag tillbaka i Paso Robles efter en speciell resa till San Fransisco.
Under den resan lyckades jag
- spendera minst 3000 kr.
- bli sjuk.
- nara pa att fa en varning.

Det var jatte mycket bra shopping dar, sa det blev en hel del bla en Guess klocka for 81$. 

Nar vi kom fram till S.F sa tog vi det lungt och gick runt lite sa nar vi kom hem till hjotellet ville nagra spanjorer att vi skulle spela kort med dem sa vi gick in pa deras rum men det rakade Gail upptacka (eftersom sa ar reglerna tjejer och killar far inte vistas i samma hotellrum). Gail och en annan amerikansk ledare ville ge oss en varning men sa kom Mona och hon sa bara " Dessa reglerna ar konstiga, sa ga in pa ert rum sa lange och om de ger er en varning sa komemr jga inte att godkanna den!". 

Senare under den kvallen sa borjade jag bli jatte rod i huvuder men fros over hela kroppen och yr sa jag la mig ner pa golvet sa fick Mona komma igen.. Och hon gav mig lite medecein eftersom jag madde illa ocksa. Sen sa var jag sa varm sa jag gick in och la mig pa toalettgolvet..

Men allt var bra nar jag vaknade nasta morgon..


Hej da igen!

Nu sk jag ga och lagga mig aven om klockan bara ar nio for att imorgon 8:15 ska jag aka till San Fransico. Sen sa komemr jag hem igen pa mandag sa da kanske jag kan blogga pa riktigt, tankte satta igang datorn lite och hoppas att ni har svarat pa mina mejl, sa jag tankte logga in vid halv atta min tid imorgon, sa sitt vid datron dar hemma da kanske..

Godnatt!

Tillbaka!

Jag har haft det underbart!! Jag vill inte hem, jag hade kunnat stanna i L.A for reste av mitt liv! Det enda som var daligt var hotellet...

Jag har sa mycket att beratta..Men jag for ta det en annan dag. For jag maste packa vaskan infor imorgon och duscha och sant..

Jag saknar svensk hemma lagad mat!

Jag tror att det ar nagot fel pa mitt SIM kort for att jag kan inte gora nagot med min mobil och jag har bytat till den andra mobilen ocksa.. Det star endag nodsamtal eller ingen teckning..

Nu ska jag packa och sen sa hoppas jag att ni dar hemma ska vakna snart! Men det tror jag inte..

Svar..

Haha Annie, nar ska du sluta att ta i sonder dina mobiler?

Jonas, om du menar godiset sa tack sa mycket! Jag har faktiskt kopt saker till dig :)

Sofia vad menar du? Jag har inte kvar det receptet om det ar den jag tror jag vet, jag har gett det till dig nagra ganger...

Hejda sa lange!

Nu ska jag stanga av datorn och packa min vaska infor L.A. Sen sa skulle vi kanske aka och simam, men jag tror inte att jag orkar det, jag simmade hela dagen igar..

Vi far se nar jag skriver nasta gang, pa fredag eller pa tisdag..


Det ar i denna staden jag kommer att tillbringa mina narmaste fyra dagar.
Eller inte riktigt eftersom vi kommer att bo i Annaheim (eller nagot sant, det
var narmare Disneyland)


Hej då!

Bilder


Vattenparken


Ganska haftig bild


Carson

Jag ska forsoka att fota lite har hemma hos dem, sa ni far se hur det ser ut...

11, 12, 13 juli

Det finns en hel det att beratta..

I fredags kvall satt jag och Carson och ritade, da larade jag honom lite svenska. Latta ord som gul, bla och blommor.. Sen sa efter vi hade ritat ville han vara roomservis for mig. Sa han fragade om jag ville ha kex eller chips fast jag ville bara ha vatten sa sprang han och hamtade det, men jag fick absolut inte komma ut i koket och hamta det sjalv.
 
I lordags morse sa stod Carson utan for mitt rum nar jag vaknade for att han ville att jag skulel elka med honom for att i fredags hade vi varit ute i deras tradgard och sa var det en bana sa skulle man kora en bil pa den sa tavlade vi sa fuskade jag osv.. MEn sa fortsatte vi med det..

Men jag gick in efter ett tag eftersom jag var trott sa jag kladde pa mig och sant eftersom jag skulle till vattenparken med de andra som bor har i den norra delen.. 

 Jag akte dit med nagra fran ungern och de pratade ungerska hela tiden och de kan knappt nagon engelska, men jag forsokte att leta efter Paula (en tjej fran spanien som jag brukar prata med pa bussen) Men jag hjittade inte henne nagonstans, Men efter ett tag hittadejag henne.. Aven om vattenparken var valdigt liten..

Vi akte tre av de fyra vattenrucheknorna(vet inte hur det stavs) som fanns dar. Och sen sa at vi..Da var klockan ett, vid tva kom Elin och som som hade sovit hos Gail.

Sa solade vi och badade vi hela eftermiddagen fram tills klockan lev fem for da hamtade deom upp oss. San nar vi kom hem fick jag traffa Davids foraldrar och Julies pappa och hans fru.

Jag gick och bytade om till lite finare klader for vi skulle aka till en resturang och fira Julie, David och Julies pappa for att alla de har fyllt ar, tillsammans fyllde de 147ar.. Det var jattegod mat dar, men alla var jatte matta och orkade inte ata upp..

Nar vi kom hem sa tog jag, Carson, Julies pappa och hans fru en cykeltur..

Och nar vi hade cyklat sa borjade vi kolla pa James Bond casino royal (sa nu har jag sett hela typ)

Sen sa gick jag och la mig..

Lite info

Idag ar det exakt tre veckor tills jag fyller ar, men i ar vill jag inte fylla ar i ar, for det bryder att jag maste aka hem..

Detta samtalet var dyrt for nu har jag bara 40 kr kvar pa min mobil!

Pappa affen vi var inne i hette www.circuitcity.com

Men tank pa att det ar taxa pa ALLT man handlar, dvs det blir valdigt mycket om man koper en kamera eller iPod

Svar..

Hejsan alla!

Jag vet inte vad som har varit fel, med det har varit nagot.. Jag vet inte i alla fall..

Mamma, vi akte aldrig till Santa Barbara for att det hade blivit nagot fel med bussarna sa vi akte till en outlet i stellet, hade heldre akt dit nar vi egentligen ksulle, for nu bytade vi dagar, for att om vi skulle ha akt dit sist ska skulle jag ha kanske shoppat mer, det fanns vissa saker som var jatte billiga som tex en toja inne pa Tommy Hilgfiler (t-shirt) for bara $10. Men jag handlade ingen, det fanns jattefina tjocktrojor dar inne ocksa, men jag kopte inget, jag angrar mig lite nu i efterhand!

Jonas det ar okej men BARA om du baddar den innan jag kommer hem och koper losgodis till mig.. For det finns nastan bara choklad har..
 
Mamma & Agge allt kommer att fa plats for att nar jag akte var inte vaskan full och i varsta fall sa far jag kopa en lite storre vaska som jag kan ha som hanbagage som jag kan ha lite i..

Mamma & pappa assa nu nar jag aker till LA maste jag kopa all min mat sjalv och igar akte vi till ett vattenland alla fran EF som bor i den norra delen och alla andras varldfamiljer betalade intradet medans jag var tvungen att betala mitt aldeles sjalv + maten dar inne fo man fick inte ta in nagon mat sa det kostande $30 bara igar.. Och jag har en fraga om mitt barnbidrag kommer jag hinna tt fa den innan vi aker till tex San Fransisco?

Pappa jag tror att de billigaste iPod tutch finns inne pa Apple store sa kolla priserna pa den www.apple.com . Dom kanske ar lite billigare i affarerna, jag vet inte. Men jag vet att jag kan ta mig till en san affar i alla fall. Men ang kamera sa vill jag verkligen ha en men jag vill heldre shoppa klader. Sa om jag bestammer mig for att handla en kamera sa har jag bara 4000 kvar att shoppa for och det ar lite!!

Mormor & morfar vad trvligt att ni ocksa har kollat har.. Jag saknar Smulan ocksa. For att har finns det tydligen inga katter som ser ut som Smulan, det finns bara svarta eller vita eller gra eller en blandning av alla tre.

Agge har ni skaffat pool nu ocksa? Nu har ni allt! Nej jag har aldrig varit dar.

Inkop 10 Juli!



Mina orhange som jag kopte nar vi var pa merknaden i torsdags for 5 $



Skor som jag kopte pa igar pa maknade ocksa inne pa Urban Outfitters..



Jag kopte denan klanningen ocksa igar pa Urban Oufitters..

10+11 juli!

Hader det sa mycket i Sverige att ni inte hinner att skriva nagot?!?

Har hander det i alla fall valdigt mycket. For igar hade vi lektioner hela dagen igen ungefar, elelr vi hade vanliga lektioner pa formiddagen och pa eftermiddagen var vi kvar och gjortde lite saker sa som drommfangare, at tacos osv.. Sen vid fyra akte vi till markande dar vi var och shoppade i lordags och dar fick vi ga runt sjalva.. Det blev lite shopping.. Sen akte vi hem vid atta-nio tiden.. Men jag kan nog saga att det var en av de roligaste dagarna hitentills.. For att i bussen hem sa pratade alal med varandra pa engelska och sa sjong vi och hade jatte roligt..

Idag har det ocksa vatt en rolig dag med MYCKET shopping, mamma jag har kanske nagor for dig.. Idag kom vi i tid, tio minuter tidigare an vad vi brukar...Nar vi val kom till skolan trodde vi att vi skulle ha vanliga lektioner fast det skulle vi inte, for att vi skulel planera for den sista dagen nar alla landerna ska visa nagot fran deras land, sa vi skrev om svenska kanda manniskor, svenska uppfinningar, svenska matratter och lite annat. Vi kom ocksa overens om att vi ska sjunga sma grodorna och sant pa den sista dagen.. (Den kanns sa langt borta men anda sa nara, men jag vill INTE hem!!!!)

Det hall vi pa med till lunch och efter lunch akte vi till Pismo outlet. Sa mycket fint dar fanns.. Nu tror jag inte att jag behover att frysa nar vi aker till San Fransisco. For detta ar vad jag kopte
- En brun tjocktroja fran ROXY
- En skolvasa fran Calvin Klein
- En rosa tjocktroja fran Ralph Lauren
- En vit klannig
- Campion gympastrumpor
- Tre linnen fran Calvin Klein (dem kostade 90 kr tsm)
- En ELLE tidning




Trojan kostade $42,89 = 258kr och klanningen 73kr


Trojan kostade $42.89 = 258kr och tidningen $2.79 = 16.74kr


Strumporna Champion kostade $9.99 = 59.94 och vaskan $32.16 = 192.96kr


Tre linnen fran Calvin Klein for 90 kr!


?

Pappa, jag kolalde precis pa den lanken.. Jag kolalde inte runt sa mycket pa den sidan, men hor kan en kamera bara kosta 25$ elelr det gjorde den inte? For det lat for lite... Men jag vill garna kopa en kamera men klader lockar mer, men ville du inte ha en iPod tutch? (stavas det sa)

Svar..

Har kommer mina svar om jag kommer ihag alla...

Mamma ja, vi foljer det.. Det finns nog nagra sma andringar som finns pa vart nya schema som jag har gett till Julie.. Det ar kallt i havet for att det ar Stilla havet och massa grejer med massa berg jag tror pappa vet, fraga honom istallet.. Vad ver det mer du fragade om, det ar en som jobabr tillsammans med David som ocksa har varls barn hemma hos sig som kor oss till skolan sa han lagger ner nastan 6 timmar/dag pa att kora oss fram och tillbaka...

Victoria jag har det jattebra, bara att nar vi ar i skolan ar det jatte kallt sa vi ar tvungna att ha pa oss jeans och sa for att inte frysa, hur har du det dar hemma?
Ah, har du tagit av den nu? Kan du inte skicka ett brev till min mejl, sa ska jag beratta om en annan rolig sak dar.. Du kommer kunna skratta at det.. Jag lovar dig, det ar bilder.. HAHA

Pappa okej, vad betyder det? Kan man inte se pa dem sen pa kameran nar du ahr tagit dem? Varfor tjatar du alltid om en Sont som har dyrare, jag vill ha en bra systemkamera som jag vet att Nikon ar till ett billigt pris... Som du kan se pa bilderna som jag laddar upp sa at det nagot konstigt med min kamera eftersom fargerna blir morkare och det lyser om bilden =/

Hur varmt har ni det i Sverige nu? 

Mamma eller pappa visa Jonas det jag har skrivit till honom, jag vill ha svar!!

 
Den blomman fick jag forra veckan och den ar fortfarande lika fin =)


Och mamma, detta ar en ledtrad till varfor jag inte surfade, det var sakert bara 15 grader dar eller nagot!!!!


9 Juli!

Idag hade vi dubbel dag, elelr vad man ska saga, lektionen bade fore och efter lunch...
Men jag tyckte det var helt okej.. Jag gillar historian battre an engelskan, for att jag tycker att var larare ar travligare dar. For man vet aldrig hur var eneglsk larare ar..

I alla fall, sa kom vi BARA 10 minuter sent idag. Men nar vi kom till skolan hade vi lite gramatid och gjorde lite i boken.. Sen hade vi rast och sedan borjade historian, vi pratade om amerikans musik.. Ganska rolig och latt.. Eftersom vi skulle ga i skolan efter lunch ocksa fick vi pizza till lunch, helt okej.. Men de borde ha bestallt fler med bara ost pa istallet for sanna med korv pa.. Vi hade i alla fall en timmes lunch och vet ni vad, det borjade regna!!!!! Men som igar sa var det tydligen lika varmt i Paso Robles, igar var det det varmaste stallet i hela USA.. Men jag var inte hemma pa hela dagen..
 
Vi hade lektioner pa eftermiddagen ocksa, och da hade fort engelska och vi pratade om deras pengar och hade tavligar med dem.. Sen hade vi historia igen och var larare pratade om kalifornien, disney land och lite andra saker.. Sen slutade vi vid fyra. DEt ar ganska jobbigt med sa langa dagar nar man egentligen har sommar lov.. 

Mamma, vi har bara en till san lang dag och det ar pa onsdag nasta vecka igen tror jag.. 
 
Det hander inte sa mycket nar vi bara ar i skolan, jag gar inte i samma klass med nagra av mina kompisar, det ar valdigt synd tycker jag..

Klockan ar bara nio har och jag ar jatte trott redan..

Imorgon ska vi fort ha tva lektioner i skolan sen ska vi till nagot stalle och shoppa :) Och har redan varit dar en gang, men jag hoppas att de fortfarnde har rea pa Victoria Secret for 30 kr for ett par trosor ar billigt! Och mina kompisar sa att de salde tva par nagellack for $4 och det ar ocksa valdigt billigt!

Svar :)

Jag tycker alltid att det ar lika roligt att svara pa era kommentarer =)

Agge det ar bara studenter som aker med EF som gar pa skolan for tillfallet, det finns nagra som ar och tranar pa skolans stora baseball plan, heter det sa, (jag menar i alla fall det som vi brukar kalal for softboll i skolan). For skolan ar en skola som inriktar sig valdigt mycket pa sport. Men i min grupp som jag har lektioner med finns det bara elever fran Sverige, Estland och Ungern. Men det finns elever fran Spanien, Frankrike och Sweids (jag vet inte hur det stavs)

Mamma som jag precis skrev sa finns det bara personer fran Sverieg, Ungern och Estland i min grupp..Det har med hur bra man skrev pa provet vi gjorde i torsdags. Varfor tycker du inte att jag ska kopa det? En Nikon D60 kostar i Sverige 5400 tror jag eller nagot sant och har kostar den 3800, vad tycker pappa. Och du mamma jag tror jag behover pengar i vilket fall som helst for att vi maste betala all var mat nar vi ar i LA, eller nastan all var mat i alla fall.

Pappa du undrade for nagra dagar sedan om vi hade nagon brand har i narheten och Julie berattade i dag att det finns tva stora brander hasr i narheten (tva timmar ivag) en ar i vast och en ar i syd, men det ar bara de narmaste, det finns flera men inte har i narheten.

Jonas du har inte svarat pa vad jag fragade dig innan, har du sovlit i min sang nar jag har vatt borta? Du vet du vad jag tankte kopa med hem till dig idag. Det var faktiskt tva saker 1. Tand rader med tander fran hajar. och 2. Akta sma kryp doppade i choklad. 

Hur varmt ar det dar hemma? 

8 Juli + bilder

Nu ar jag helt ensam hemma, for alla forutom Megan ar pa gymmet och jag ar trott sa jag valde att stanna hemma. Megan ar och jobbar..

Jag kan ocksa namna att vi var nastan en timme sen idag nar vi kom hem, for att de hade ingen koll nar vi var i Pismo sa de letade efter en tjej som jag tror inte var med over huvudtaget. Men i alla fall, sa fick vi vanta i en halvtimme.

De sa aven att det har varit upp emot 114 grader farenhait (heter det sa), dvs 47 grader har i Paso Robles.
 
Sa nu har jag kommit fram till fem saker jag aldrig har varit med om tidigare som jag har upptackt har i USA
- Jag har aldrig varit med om en jordbavning innan.
- Jag har aldrig varit med om att det har vatt sa varmt innan.
- Jag har aldrig varit i ett engelsk talande land innan.
- Jag har aldrig akt med en kompis utan foraldrar.
- Jag har aldrig varit i USA innan.


Var skolbuss idag


Pismo Beach


Uten pa bron pa vag in till Pismo igen


F.V Amanda, Helen, Lily och Louise, nar vi satt och vantade pa att vi skule aka hem


8 Juli!

Nu ar jag hemma efter ytterliggare en dag i skolan. Vi kom 30 minuter forsent i dag ocksa. Dem borde gora nagot at det, om vi kommer for sent imorgon ocksa sa ska jag forsoka attfraga var chaffor om det inte finns nagot satt som gor sa att vi inte kommer forsent.

I alla fall i skolan idag sa skulle vi presentera varandra forst pa engelskan, jag fick presentera Sandra. Men alla larare tycker nhog att det ar jobbigt att vi ar 10 senska elever i var klass. For vi ska forsoka att jobba med nagon som inte pratar svenska, och det ar omojligt. Det gick i alla fall helt okej, men jag blev ganska narvos eftersom var engelsk larare ar lite kontig, jag kan fortfarde inte henens namn, det kanske ar Shan (jag vet inte).

Efter eneglskan fick vi traffa vara kompsiar for vi hade en halvtimmes rast. Det ar da vi for prata svenska.. For vi maste prata engelska inne i klassrummen, fast alla lyder inte det. Men jag har bara anvand svenskan en gang for jag forsog inte och det gjorde inte hon i heller.

I alla fall efter rasten hade vi historia, vi fick lara oss lite om hur man pratar i de olika staterna och lite sant. Sen skulle vi gora en intervju med personen som satt brevis oss och helt inte var svensk. Vid mitt bord satt jag och en till svensk tjej och tva fran Estland (det ar val Estonia pa eneglska?). Sa jag fick intervjua en kille som heter Jurgen (ni vet ett tyskt u med tva prickar pa). Vi skulle typ fa reda pa var personen bodde, och vad den gillade osv.. Men ingen hann klart, for vi skulle ivag till Pismo Beach.

Vi fick ANTLIGEN aka gula sklolbussar, dem var ganska skona att sitta i.. Det tog i alal fall ett tag innan vi akte for att de franska ledarna kan inte utala nagons namn och de skulle se om alla var pa.. Sa till Helens namn sa dem Ellen..

Sen akte vi ivag till Pismo Beach och dar var det KALLT(!!!!!!). Alla skulel typ surfa, fast jag och AManda valde att avsta for att vi inte ville. Sa vi gick runt i Pismo och kolalde i lite affaren och sen sa gick vi ner och kande pa vattnet.. Och det var ISKALLT, sa vi var helt glada att vi valde att inte surfa. Men det fanns inte sa mycket att gora i Pismo Beach, fast vi hittade lite fina saker inne i markes affarer fast vi antar att det ar billigare i LA, detar inte sa langt till vi aker dit. Om mindre an en vecka.


Vet ni en annan sak, att for exakt en vecka sedan borjade min resa hit till Kalifornien, for jag gick upp klockan tre pa natten dar hemma.


  


Svar..

Mamma, du skrev en likan dan kommentar tva ganger det anda som var annurlunda var att pa den andra sa var bra felstavat =P. Men du svarade aldrig pa vad jag skrev i gar (6 juli).. Jag vill ha svar!

Annie, okej, dte var trevligt att du skrev. Ska ni aka till Danmark snart? Du, jag tror att vi ska lagga nar tavligen for att jag ar reda brun efter en helg har. Men jag har brant mig idag, for jag trodde inte att det skulel bli sa varmt for att forts var det alldeles morkt och sant sen blev det soligt. Vad hittar du ananrs pa dar hemma? Halsa dinsa syskon fran mig, du, jag har hittat en kmpis till Erik som alskar gradde, Carson bestaller bara en kopp med gradde pa Star bucks (stavas det sa?)

Jonas, jag vet faktiskt inte. Men har du borjat att sakna mig? Eller ligger du och sover i min sang hela tiden?

Sofia, trevligt att du tittadein har, har det hant nagot roligt i Lomma pa sisitonde och hur var det pa Lingvallen (eller vad heter det?)

Bilder fran idag



Detta fick vi idag eller detta + en historia bok och - tidningen och tuggumit som jag kopte.



Som nui ser sa har det hant nagot konstigt med min kamera fargerna ar helt konstiga =\
Men detta ar i alla fall f.v Elin, Helen, Louise, jag och Amanda



Oj, det blev en stor bild, orkar inte andra nu.

Det ar i alla fall Elin och Helen nar vi vantade pa att vi ksulle ga till Arroyo Grande.

7 Juli!

Jag ar jatte glad idag for att jag hamnade i den basta gruppen i skolan =) Jag hamnade i level fyra och det finns bara fyra levels (heter det sa?). Men vi kom en halvtimme for sent imorse pga var chaffor.

MEn nar vi val kom till skolan hitatde jag fort inte mitt namn fort det fans lister utanfor klassrummen och nar jag val hittade det sa trodde jag att jag hade kommit i den samsta gruppen. Men nar vi hade rast berattade de andra for mig att jag hade hamnat i den basta. Hor ni det dar hemam, den basta(!!!!!).

Sa den forsta lektionen hade vi engelska och den efter rasten var hitsoria. Och dar skulle vi rita pa en skylt som vi kunde ha i vara historia bocker. Och efter det skulle vi rita pa ett annat papper nagot typiskt svenskt och vara namn. Sa jag ritade halva svenska flaggan, H&M, regn och moln, halva SonyEricssons brand. (Ni kommer inte vilja ha hem mig, jag tanker redan pa engelska  =S).

Nar vi hade gjort det sa berattade var historia larare lite om Arroyo Grande. Och by the way sa hade en larare sagt att hon hade tankt att ringa till Zac Effron, sa han komemr kanske och halsar pa oss nagon dag. Nar var lektion var fardig sa fick vi lunch, ni ska veta sa mycket lunch min familj ger mig. 2 mackor, ett apple, massvis med morrotter, kex med jordnotssmor pa, nagot med kellogs flingor och blabar pa. Och en vatten, jag tyckte det var jatte mycket sa jag at bara lite apple, bada mackorna och smakade kexen och den andra saken. 

Efter lunch skulel vi ga en lite runda i Arroyo Grande sa vi gick runt i en cirkel (helt konstigt, for vi gick over samam bro tva ganger. Efter ett tag nar vi hade gatt tillsammans i en grupp slappte dem oss fria i over tva timmer, sa vi gick till en glass affar, jag kopte vattenmelon sorbe skulle jag tro, den var ganska dyr, eller jag vet inte, den var kanske billig, men man fick jatte mycket, sen vandrade vi runt i den lilla staden med tva klad affaren i den ena hittade jag jatte mycket fint fast jag handlade inget for att allt var jatte dyrt for en t-shirt kostade nastan $100. Det vill saga mycket. 

Var bilresa fran skolan till Paso Robles ar valdigt land nastan 1 och en halv timme. 

Ni borde vara har, det finns sa mycket att saga, for det hander saker hela tiden!!! 

Igar var jag med om min forsta jordbavning, men jag kannde inget. 

Saker som jag har upptackt har ar att jag ar brunare an en hel del har, och nastan alla har bonna branna, sa fran och med nu borde det inte vara sa fult i Sverige jag ar i en av kandisvarldens storsta omraden och ALLA har bonna branna.

Nu ska vi ata sa bilder kommer kanske sen  


6 juli

Sa nu hade jag tankt beratta vad vi gjorde igar. Egentligen skulle jag traffa Helen och folja med dem till vattenparken men det blev inget.

Vi akte och lammnade Megan pa morgonen och sen sa kolalde vi efter ett SIM kort till telefonen fast ingen hade det. NAr vi kom hem sa bestammde vi oss for att aka till nagot stalle (jag kommer inte ihag nagra namn eller affarer har) och shoppa. SA vi gjorde vid oss och sen akte vi och hantade Monica  ( det ar nagon som kanner Julie)  senn akte vi vidare till en stor elektronikaffar for att Julie skulle byta en sak och Monica skulle gora nagot med sin mobil. Jag kollade aven pa en systemkamera dar. Nikon d60 ar betydligt mycket billigare har an dar hemma, for jag tror det kostade $ 650.

Sen akte vi vidare till ett stlle dar de hade mexikan mat, det var helt okej, men jag gillar svensk tacos istallet. Sen akte vi och shoppade =) Jag har far forsta gangen varit inne i en Victoria Secret affar. Det ar 4th of July rea over allt. Sa inne pa V.S kopte jag fem par trosor och tva lappglans och ogonskugga for jag tror det var $40.

Sen gick vi vidare till olika affaren och jag hittade enjatte fin klanning, det fanns massvis med typiska jag klader dar. Allt var stilrtent dar inne.

Sen gick vi vidare till en smikaffar dar jag kopte nagellack for inte sa mkt, typ 24 sek. Det tycker jag ar billigt i alla fall. Du kan inte fa nagot nagellack for mindre an 40 sek i sverige.

Sen akte vi till en stor mataffar likande mer som CoopForum eller ICA MAXI fast dubbelt sa stort. Dar letade vi ocksa efter SIm kort och de hade AT&T men de sa att det skulel bli dyrare for mig om ni ringde till mig dar hemmifran. Men jag ska som sagt ta ett snack med Mona imorgon.

NAr vi kom hem sa tog vi det bara lungt och pa kvallen fick jag folja med Megan och rtaffa hennes kompis (som jag inte kommer ihag namnet pa).

Megans kompis skulel sova har, och de undrade en hel del hur det ar i Sverige och sa. De fick lasa i en hel del tidningar som jag hade med mig.

Jag kan ocksa saga att ALLA blir lika forvanande att vi svenskar maste lasa minst tre sprak i skolan. De pratar ju en hel del spanska har, sa de blev typ overraskade nar jag kunde saga Perro med rullande R for det kan de ine har.

Nu ska jag, jag vet inte vad jag ska gora nu, men jag sak forok att sluta skriva nu snart.

Jag langtar fatiskt till skolan imorgon, for jag vet inte alls hur de laggerr upp lektionerna har, vi kommer fa tillbaka vara test ocksa skulle jag tro. Men framforallt sa kommer jag fa prata lite svenska, for nu ar allt en blandning, ibland kan jag tanka att jag pratar sevenska med dem har, och att jag pratar engelska med svenskarna. Men vi far se. Det kanske bara blir jobbigar.

Mamma & pappa, jag vill bara forvarna er att jag kanske kommer att ringa hem nar vi ar i L.A och be om mer pengar for att alal sager att du kank ine hitta bettre shopping an dar i hela L.A. Men jag vill ha en systemkamera ocksa. Vad tycker ni, tycker ni att jag bara ska shoppa klader, eller ska jag shoppa mindre klader och en systemkamera?

Hoppas ni far en trevlig kvall i sverige, for nu ar hon val atta.

Och Jonas, nu ska jag vara arlig mot dig, jag saknar dig faktiskt lite och det ar for att du fattar vad jag menar pa LEGO Star Wars, for Carson han tar inte alla pengarna..


Svar pa era kommentarer

Jonas, jag hade tankt att ladda upp en bild pa den nu.

Helen, jag kan inte komma till dig idag =/ for att vi ska till floden elelr vad det heter och kanske vattenlandet, jag vet ine annu.
 
Mamma, okej, men assa de sager att det kommer kosta lika mycket har som om jag har mitt vanliga. Och jag ringer inte till mina kompisar for att vi ringer hem till dem istallet.. Sa det blir nog lattare om jag har kvar min vanliga, sa far ni ladda det med pengar. Men jag ska fraga Mona imorgon istallet hade jag tankt, for hon jobbar ju lite pa EF kontoret i Stockholm och hon borde veta vilket det ar!
  

Detta ar bara en del av poolen

5 Juli

Halla alla dar hemma. Nu ar det lordag, eller hur?

Pappa, nar vi akte fran LA till skolan dvs 4 timamr sa sag vi en hel del brander, elelr vi sag att det rokte, och pa vagen sa sag vi tva hus som det hade brunnit i pa natten och vi kom dar pa morgonen. Men jag har inte sett nagra har i Paso Robles

Jonas, ja har ar varmt, det var en utmaning att cykla runt har iga, och eftersom vi var pa pool part igar kvall sa har jag redan fatt lite farg, sa ut och sola nu sa att jag inte slar dig nar det galler farg nar jag kommer hem.

Idag var det so, sagt 4th of July. Och det firades med att forst akte vi till affarne och slappte av Megan och kopte liter saker bla balonger, vi vet sanna som finns pa tivoli och sant. Sen nar vi hade vatt dar akte vi hem och bara tog det lungt och vid tre akte vi till nagra som min vardfamilj kannde, fast Davis och Megan var inte med for det jobbade. NAr vi kom fram till deras hus sa var det nastan som om det var tagit ur en film dar det hade kunnat vara ett lyxhus, for det var det. (amma, pappa och Jonas om ni kommer ihag poolen pa Cypern sa var det ganska likt) For de hade vattenfall och klippro, Och sen kunde man ga in i en grotta typ. De hade aven ern likande Jazuzi (jag vet inte hur det stavas). Men vi badade och solade. Sen pa kvallen fick vi nagen tackos liknade mat, det var gott i alla fall (jag har fatt tillbaka matlusten). Jag fick snacka en hel del engelska hela tiden, for alal fragade mig hur det var i Sverige och vad jag tyckte om USA osc och sen sa dem att jag skulle aka och ata pa massa olika stallen. Sen efter ett tag sa serverades efterratrter, det var gele, kanns som om det at riktigt typiskt amerikansk, for vi har det ju aldrig hemma, eller sa ar det sa att Sverige ar ganska konstiga som inte ater gele sa mycket. Men i alla fall, nar det borjade bli morkt fragade nagra mig om jag ville folja med och kolla pa raketer pa ettt annat stalle, sa jag fragade Julie om jag fick folja med och det var okej. Det var i en park och jag tror att jag ALDRIG i hela mitt liv har sett sa manga manniksor pa samma gang innan. Men det holl pa i en halvtimme men det var inte sa mycket fast det sag ut som grodor, smilisar och sant, lite haftigt. Men sen akte vi tillbaka och satt vid en lagereld aktig sak, sen vi akte hem vid tio, eftersom har blir det morkt vid halv nio.

Nu ska vi ivag och shoppa och leta efter ett AT&T simkort.

Ni far ha det sa bra i Sverige!!

Bilder kommer kanske senare ikvall, nar det ar natt hos er elelr imorgon. Ikvall kommer Julies mamma hit och Julie och manga andra har sagt att jag pratar BRA egelska :)

Hejda!

Bilder!

Glommde att tacka for alla kommentarer, men tack =)


 Det ar en bild ifran min och Megans promenad igar kvall.


Det ar en bild pa morgonen efter vi kom till L.A


F.v Elin, Amanda, Emilia, Helen och Erik pa LAX nar vi hade landat och vantade pa bagage.


Har Annie har har du en gul taxi.


Har ar typ Malbu beach (heter den sa) Jag vet faktiskt inte om det har den, men det har varit en hel del filmer som har spelats in dar, men jag kommer inte ihag..

Jag kan ocksa beratta att min vard familj har planerat hen hel del saker som vi sa gora tillsammans =)

Vi hars kanske imorogn eftersom Julie sa att jag far sitta har och skriva till er nar jag vill, for vi har inget att gora just nu. Sa imorogn om jag inte har ngt att gora sa komemr jag skriva.

Hejda fran ett solig och riktigt varmt Paso Robles. (Idag ar det klart, for att det ar manga brander har i narheten nu.)

4 Juli!

Hejsan, nu sitter jag har igen och skriver.. Vi ska asnart aka till nagra som min vard familj kanner och ha poolparty dar och ata och fira 4 Juli.

Idag har jag och min vard bror Carson cyklat medans vardmamman var ute och sprang, sa jag fick se hans skola och lite annat. Nar vi kom hem sa kollade vi pa Star Wars, jag har snart sett en hel film (!) men jag holl pa att sommna. Men sen sa skulle min vardsyster ivag och jobba (hon jobbar med att packa ner varor i pasar i en affar) sa vi foljde med. Hon korde oss till affaren (hon ar ju 16, hon ar fodd i  januari sa hon ar ocksa fodd 1992). Jag fick se hur det ser ut i en amerikans affar och det var lite annorlunda an dar hemma.. Det var ju ocksa valdigt mycket ballonger och sant idag.

Jag tror inte jag har sa mycket mer att saga till er, forutom att har fortfarande ar varmt och att ibland sa glommer jag att jag maste prata engelska da sager jag forst ett ord pa svenska och sen kommer jag pa vad jag ska saga.

Jag har forasten larst min vardmamma och vardbror lite svenska, men det gar inte sa bra. Svenska maste vara ett svart sprak kanns det som.

Nu ska jag packa min vaska sa att vi snart kan aka, eller vi ska aka om en timme och en kvart, men jag ar sjukt trott.

Ska forsoka att ladda upp nagra bilder ocksa. Vi far se hur det blir, jag har ine sa manga bilder, men dem jag har ar ifrn redan i onsdag/torsdags.

Jag kan ocksa saga att detta tagentbordet ar helt annurlunda om man gamfor med hemma for har ar inte fragetecknet pa "ratt" stalle.

3 juli!

Halla alla dar hemma! Jag ar nu hemma hos min vardfamilj, dem ar jatte snalla mot mig, det ar fortfarande lite svart att prata engelska. Det var en jatte lang flyg resa till Philadelphia och planet var sent, sa vi fick springa till vart flyg till L.A och det var valdigt nara att vi missade det! Och alla var sjukt varma nar vi kom pa planet! Jag har for forsta gangen i mitt liv atit upp all flygplansmat jag hat fatt. Men vi fick aldrig nagon flygplandmat pa vagen till LA. Men jag kopte en cesar sallat, jag vet faktiskt inte vad jag skulle ha gjort utan den, for jag var sjukt hungrig. Val framme i LA kom alla bagages forutom Elins och nagon annans tjej.

Men vi akte till ett hotell i narheten, fast vi hade fatt information om att vi skulle aka till vara varld familjer, sa det var lite snopet. Men det var ganska skont eftersom alla inet var pa topp. Vi fick pizza efter kanske en eller tva timmar. Jag kan saga att hotellet var sjukt fint! Vi fick bo fyra stycket i ett dubbelrum. Det var en amerikan pa EF som redan hade gjort grupperna, men jag hamnade anda med Elin.

Det var valdigt skont att sova nar vi hade atit och sa, men jag var jatte hungring men madde illa nar jag at. (Det har fortfarande inte gatt over). Det var ett fint rum, men nagon (typ ANNIE skickade ett sms till mig klockan 05:00, jag trodde att det var alarmet fast det var det inte. Sa vi fick somna om igen och sova ut tills klockan blev 07:00. MEn jag var anda fortfarande trott nar jag vaknade.

Kvart i atta skulle vi samlas nere vid receptionen, sa jag och ELin gick ner lite tidigare for jag var jatte hungrig sa jag handlade en frukt tallrik och en vatten, det var dyrt, ungefar 60 kronor om inte mer, fast det var nog tur for vi skulle aka i fyra timmar till skolan. Och efter hala vagen blev jag jatte hungrig aven om vi hade fatt en pase med helt okej frukost!

Val framme pa skolan uppt'ckte vi att det var varmt ute! Hur skont som helst. Vi skulle ga och stlla vaskorna i ett klassrum sedan skulle vi ga och ata det var typ kina mat, helt okej gott fast blev dovk illamaende efter ett tag (maste ha vatt for jag var nervos over familjen).

I skolan gjorde vi ett test (det kanndes bra) och sedan fick vi lite info, och sen helt plotsligt var klockan fyra och da skulle vi traffa vara vardfamiljer, men eftersom jag bor i norra delen sa var vi tvungna att aka tillsammans for vi skulle pa ett poolparty dar vara foraldrar skulle komma och hamta oss. Det var helt okej, min varldfamilj ser helt anorlunda ut an vad de gor pa foto, men jag kande anda igen dem!

Dom har ett jatte fint hus, det ar trte ar gammalt och jag har fatt eget rum och allt. OCh Jonas om du laser detta, vem tycker du best om i Star Wars (stavas det sa), de onda eller de goda? Min vardbror fragar, han ar helt galen i Star Wars, och han har det nya LEGO Indiana Jones apelet. Jag har fortfarande inte uppfattat vad han heter =S

Dom blev valdigt glada for vad jag hade kopt till dem och vardbroren tyckte att svenskt godis var jattegott. Megan (vardsysterns ) hon tyckte att Daim var jattegott! Vi var ute och gick lite nu ikvall sa vi sag hela Paso Robles vi sag ocksa manga vad heter det pa svenska for att pa eneglska heter det deer?

Imorgon ar det som sagt 4 of July och jag och min varldfamilj ska till nagot hus som har jattestor pool och spelrum och sa. Hoppas ni har det bra dar hemma for att har ar det varmt sa att jag redan har fatt marken, de ar inte snygga.

Klockan ar nu tjugo over tio har och jag ar sa trott att jag ar yr. Jag ska forslka ladda upp bilder sen sa ska jag ga och lagga mig. Skriv garna en komentar sa att jag vet att du laser, hoppas att allt ar bra i Sverige!



Annie, jag har en bild pa en gul Taxi, fast jag masate sova nu! Kanske tillbak om tva dagar, vi far se!


Klicka pa bilden!

Idag åker jag!

Jag ska vara på Sturup om 5 timmar och 25 minuter!

Idag åker jag! Jag tror inte att jag har fattat ännu! Både mormor och morfar och farfar och Sonja har varit här idag och sagt hej då! Agge skulle egentligen också komma men hon han inte. Men tack allihopa för pengarna :)

Nu ska jag snart gå och lägga mig så att jag kan gå upp igen vid fyra! Det känns redan nu som om jag inte äter flygplansmaten kommer denna resan att kunna gemföras med resan till Turkiet!  

Men jag ska försöka hitta en dator och blogga ifrån! Sen så ska jag försöka att blogga med bilder därifrån!

Nu ska jag sova! Jag kommer att saknar er här hemma!



Imorgon!

Om 20 timmar och 1 minuter åker jag!

Nu borde jag vara nervös! Men jag är inte det minska nervös, kanske lite. Men nej jag är inte nörvös. Vet ni vad+ Det var exakt 9 månader sedan vi bokade min resa den 1 oktober 2007.

Idag ska jag träffa Victoria vid ett tiden. Sen måste jag städa på mitt rum och lite andra små saker!

Ciao!

RSS 2.0